четвъртък, 16 юни 2016 г.

Къпахте ли се?



     -А вы купались? –достигна реплика до ушите Ганчови, изплюти не от разгневеното бурно море, а от любопитен руснак, който се вълнуваше от температурата на водата.
   След като Ганчо го погледна с равнодушен поглед , с който не обещаваше никакъв отговор, Галя, съпругата му държаща нещата под контрол се обади:
-Освежались! –изчурулика уверено тя с цел да покаже езикови умения и впери на свой ред поглед в руснака.
Нищо не разбрал той зададе пак въпрос, но този път съвсем различен от предишния:
-Загорались? –  кихна нова дума в лицето на Ганчо руснака , с надежда за по-смислен отговор.  Вместо от него, той се получи от Галя, която с усмивка дяволита каза:
-Не, не сме загорели още... оти се крием под чадъро...! Но, има време и за това...!
Ганчо се почеса по-носа изсумтя обезпокоен от чуждата реч проникнала в ушите му и за да се изкара  умен на свой ред , се усмихна и рече:
-Не купали...! Не загорали, а... освежали...!  Разбра ли?
-Я не понимаю!? –повдигна рамене руснака и се отдалечи.
Ганчо и Галя се спогледаха на свой ред нищо не разбрали. Те току що се бяха къпали в морето и се бяха освежили въпреки бурните вълни в него.
-Да им се чудиш Гальо, на тия чуждите туристи. Пускат ги тука, като, че ли ние сме длъжни всичко да знаем. –обади се Ганчо и добави:
-Я не знам, дали утре ке дишам, а те любопитни, всичко да зная!...  Ай де де...! Да си намерят преводач? –констатира той  и се пъхна под чадъра, където се скри от безмилостното лятно слънце, което озадачено от случката се усмихна още повече раздавайки на всички плажуващи допълнително от своята жарка топлина.
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар