вторник, 22 февруари 2022 г.

Мързеливи размисли за снега

                                                                                           




                                            Мързеливи размисли за снега

Често се питам на работа, защо е нужно да се тормози падналия сняг в двора като го местим с колегите от едно място на друго!? По лесно е да го оставим, когато той реши сам да си иде стопявайки се от слънцето.

Не ми е ясно и защо е нужно да се „изнасилват“ лопатите за сняг при положение, че заради грубото отношение с тях могат да се счупят.. А лошото идва после. Къде ще се подпираме с колегите, докато стане време за обяд…?

Защо е нужно питам се, когато ми се спи през деня и отвън вали сняг да бъда принуден не само да отида на работа, но и да се разправям с бялата нападала гад на паркинга. Това не само не уморява снежинките, но ги прави по нахални пъхайки ги не само в моя врат, но и в топлите, сгорещени на колегите.

Когато вятърът си търси занимавка, удобно щипе бузите ни не само с мраз, но и докато разиграва коня си на двора, блъска в очите сняг с цел да не успеем да се справим с възникналата ситуация.

Най -интересното става, когато при сняг, който не спира да вали и е натрупал толкова много, скиорите решават, че пистите са почистени и готови за ските на краката им. Оказва се, че негово височество „Белчо“ не е толкова лесен за преодоляване. Но все пак ските могат и да се спрат на почивка в ски гардероба, но не и порива на скиорите тръгнали при петдесет сантиметров неутъпкан сняг да търсят приключението.

В.Софин


Няма коментари:

Публикуване на коментар