вторник, 2 август 2016 г.

По-действаща гимнастика



   Лекар препоръчал сутрешна гимнастика на пациент, който се задъхвал от наднормено тегло. Когато превалила първата  нощ, вече буден болният изпуснал няколко миризливи „гълъбчета” с цел да освободи натрупаните излишни газове в червата  си, протегнал се блажено два пъти, прозял се три и като кихнал казал тия думи:
-Ей! Готово!
-Какво Гоше? –дочула словоизлиянията му, все още дремещата половинка да него.
-Какво? Гимнастика ма! Гимнастика!
-Каква гимнастика Гоше?
-Не чу ли, не видя ли, че току що я направих?
-А бе, я чух, ама не видех нищо...
-Как, ще видиш като хъркаш!  -облещил очи многозначително уверен в правотата си Гоше и добавил:
-Протегнах се.  Размърдах пръстите на ръцете, на краката и се освободих от излишните газове в червата... Сега ако искаш да знаеш се чувствам по-лек и от перце.
      Миг след тия думи Гоше понечил да стане от леглото.  Обременено от голямата тежест, то не издържало и като въздъхнало протестиращо с  проскърцващ вой се разпаднало на части.
-Какво стана бе Гоше? Защо счупи леглото?   –уплашила се жена му.
        Без чувство за вина мъжът и отвърнал:
-Я ли ма! Я се виж ти! Кревата натежа от тебе, не от мене. Нали току що успях да направя сутрешната си гимнастика. Няма начин да не съм олекнал вече...
-Олекна ти... Ама откъм пари дето даде за рецепта на прегледа при доктора. Вместо легло, сега ще спиш довечера у курника при кокошките и ще се учиш да стоиш изправен на пръта без да падаш... Ще видиш, как моята рецепта е по- действаща.
В.Софин

Няма коментари:

Публикуване на коментар