сряда, 28 септември 2016 г.

Неосъществим контакт!



      До извънземна цивилизация  пристигнала информация за земляните. Учудени те не издържали и един от тях с прякора „УЧЕНИЯТ” възкликнал:
-Е-е-е! Няма друга такава цивилизация...!!! Уж работят за себе си, а вършат тъкмо обратното... Твърдят, че цигарите са вредни за здравето, но въпреки това не спират да ги произвеждат.
Убедени са, че наркотиците отнемат ума, но все пак продължават в същата посока, измисляйки много нови опиати.
Знаят, че алкохолът също действа отрицателно на човешкото бих казал тяхно, крехко тяло. Въпреки това, усилено произвеждат все по-тежки концентрати, търсейки отговор в постоянно опиянение, кои са и накъде вървят!
Радват се като деца на всяко новооткрито лекарство, макар да се убедени, че като го взимат по-скоро ще им навреди отколкото донесе облекчение, като ги излекува.
Бих казал, са разумни като знаят, че Г М О –храните са особено вредни за човешкото здраве. Да но конвейерите им не спират да бълват все по нови чудеса създадени от химията. При това ги реализират на пазара с огромни печалби.
Разбрали са, че войните са лошо нещо. Вместо да забранят със закон всички оръжия, неразумни хората правят нови все по-страшни. После след станалото кърваво недоразумение, сами се чудят, как така в 21 век са се пръкнали безумни камикадзета, готови на всичко.
На всичко отгоре учените им много добре знаят какво следва след изменението на климата на Земята.  Разбират, че изсичането на горите и постоянното замърсяване на околната среда води до болести и смърт. Вместо правителствата на всички страни да вземат крути мерки, те продължават да се залъгват с политика, която носи пари само в едни и същи бих казал алчни, вечно празни, бездънни джобове. А часовникът на времето тиктака, застрашително и бързо! След нашите бих, казал научни изследвания, ни стана безпределно ясно, че зачестилите земетресения, наводнения са предизвикани от вдигането на цял градус нагоре. Земята се задъхва, тя трепери, иска въздух! Да но земляните нехаят...!
    В крайна сметка не виждам, как бихме могли да осъществим полезен контакт с такава цивилизация, която първо не обича себе си и не се е научила да живее в мир и разбирателство със съседите си. Унищожава безсмислено всички форми на живот. Безпричинно замърсява въздуха, водата и третира родната си планета, като враг. При това забележете колеки, враг номер едно...!
   Какво повече да кажем!?
  Може би голямото им стадо все още не знае, че едва няколко човека дърпат конците и се забавляват. Вярно е, че го вършат само за пари. Мигар не разбират, че с пари не се купува щастие. То се гради с разум, който хората явно нямат...!
Беднякът на Земята живее в нищета и умира млад. Въпреки това той е щастлив, че не се е мъчил дълго. Богатият пък брои парите си и трепери с години над тях. Накрая земният закон на времето хваща и него.  Умирайки накрая разбира, че е нещастен, защото е пропуснал усмивката на деня, не е усетил полъха на вятъра, не се е зарадвал поне за миг на друго човешко щастие. Истината за миг проблясва в посивялата му коса и вместо усмивка последна на устните му, цъфва гримасата на пълното отчаяние...!
    И така братя, кажете ми как да осъществим контакт с безумни хора? Нима щастието на Земята се гради единствено с противоречия? Колкото по-лошо правят, толкова по-добре се чувстват!
  Накрая все пак ние като разумна цивилизация мисля, че трябва да им дадем някакъв последен шанс. Поне 1000 години! Дано се опомнят и тръгнат по правилния път на живота. Ако не успеят? То се знае...!  Сами са поели към унищожение. Щом го търсят, щом го мислят, няма как  да не го спечелят.
      В така забавната според тях „Руска рулетка”, ще прозвучи последен внезапен изстрел и ще сложи край на мъките на земляните, които не знаят за съжаление, защо са родени и къде им е точно мястото. За всеки случай, не и при нас...! Неосъществим бих казал е днешния контакт! А ние знаем, че контакт се осъществява единствено с хора, които се борят за живота и не влизат в конфликт с майката природа, която ги е създала.
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар