четвъртък, 11 април 2013 г.

НА ТРОНА, СЕДНАЛ Е ЗАКОНА!



                                                     ИЗБРАЛИ МЯСТОТО ЗА ТРОНА-
                                                    С  ХИТРОСТ ПОСТАВИЛИ ЗАКОНА!
В малка държавица, досущ като нашата България, живели добри, честни хора. Те не знаели, какво е това закон. Като казвам закон, това не значи, че живеели в беззаконие. При тях, чисто и просто не били създадени парите. Всеки един от хората в държавицата се трудел достойно. Когато на някой, му трябвало нещо, разменял със съседите си от своята лична продукция и всички били доволни. Задружно си помагали, съвсем безкористно. Заедно преминавали през всяко ново, появило се изпитание. Нямало закони, липсвали и данъци. И на кого да плащат?  Всички до един, живеели в справедливост. Но, знае се,  завистливата природа на човека надделяла. В близката до тях държава, се намерили хора, които страшно много им завидели за спокойствието в което живеели, те- честните. Решили на скрито заседание, да вземат нещата в своите „мръсни” ръце. С хитрост успели да внедрят шпиони, които с всякакви средства трябвало да се опитат да дискредитират държавицата. Те, успели с вероломство да убият човек от честните. Но, за извършеното набедили, един от най-добрите хора на държавицата. Той се опитал да се защити, уви напразно. Шпионите така били изпипали убийството, че всичко улики били срещу честният човек.
„Ами сега, няма закон, няма присъда” –рекли си хората от държавицата. „Какво да правим?”
Шпионите, веднага с готовност се заели да оправят бъркотията, която нарочно били създали.Казали, че имат представа, какво е това закон. Обяснили , че ще им помогнат, да създадат. Сглобили удобни закони, които им разрешавали, да манипулират, цялото общество на държавицата. После осъдили невинният гражданин и го обесили за назидание на другите.  Споделили, че е нужно да се създадат парите, защото държава без пари и данъци не е държава, а чисто и просто, някаква измислена анархия.  Честните решили, че щом  знаят, как се прави това да ги оставят,  да управляват. Полека –лека с постоянни интриги шпионите успели, да отнемат усмивките на хората и да ги скарат. Треперили от страх, честните, че нямат пари да си платят наложените с хитрост данъци. Стресът въвел такова отчаяние, между тях, че доста не издържали и посегнали към самоубийство. А през това време, благодарение на успешната си политика правителството ставало все по- богато. Особено след извършената приватизация, при която всичко било разграбено, изнесено от държавицата и усвоено от съседните страни, които с готовност прибрали всичко по- ценно. Замислили се, тогава честните хора, защо е станало така и кой, може да е виновен. „ Законът!” –рекли те „Само законът е виновен и никой друг!” Той създал парите, алчността, корупцията. Отнел човечността между хората, убил любовта! Ядосали се честните. Възроптали и въстанали. Успели да свалят закона с управляващите страната шпиони. „Ами сега накъде!” –чудили се те. Попитали съседните държави, какво да правят. „Няма накъде да мърдате” –казали им те. „Ако, не сме ние с нашия внос, ще умрете от глад. Трябва да ни слушате! Само така ще се оправят работите!”
„Но, това е робство!” –възкликнали недоволно честните хора.
„Да законът е точно това! Не сте ли го разбрали досега? Той ви налага непосилни данъци. Следи, кой мърда и кой не в държавицата ви! Законът ви управлява! Щом той твърди, че трябва да завиете наляво, наляво ще завиете!  Ако каже надясно, много ясно, че на дясно ще завиете! Няма мърдане! Точно на това му се вика политика да измамиш нищо неподозиращия гражданин и да успееш да го подчиниш и манипулираш,  на управляващият силово закон.”
След тези думи на съседните държави, честните хора разбрали, че са изиграни. Разрушили родината си, китната градина. Само за да угодят на по-големите страни, които дърпали конците на закона в честната им държавица.
Някой навярно, ще каже: -Без закон, това значи да живеем в анархия!
Съществуват блага за всички хора по света. Но, бедните, неоправдано са оставени да мизерстват и умират от глад. Благодарение на закона! Закона на богатия! Дали е справедлив!? Щом сме успели да се родим хора, би трябвало да живеем като такива. В справедливост и човещина. А не, като днес, когато някои,  чисто и просто са превърнати в животни. Постоянно стресирани и направлявани в удобна посока. Посока, която несправедливо създаден закон е определил, да се лутаме на границата на мизерията!  В това трудно време е нужно, да бъдем честни спрямо един друг! Без лъжа измама и задкулисни игри, които винаги са в ущърб на обикновеният човек, без който, просто днес  света не може да съществува и да се развива!?
В.СОФИН  

Няма коментари:

Публикуване на коментар