вторник, 1 октомври 2013 г.

Молба за оставка!



След  многобройните горещи молби за оставка на правителството, от страна на народа, премиерът излязъл на жълтите павета с  изявление. Благодарил на всички отвън за продължителното настояване от тяхна страна и казал:
-Щом, толкова много, ме молите да остана, ще остана! Ще бъда също като Гюро Михайлов на поста си! Никой, не ще успее да ме помръдне от премиерското кресло! Мислех да подам молба за уволнение до парламента, но уважавам искането ви за оставка и разбира се, че оставам… Благодаря, приятели за доверието! Ще се постарая да го оправдая!
Като чул народът, думите на премиера, за момент млъкнали сащисано. След това обаче се обадили възмутени гласове:
-За какъв се мисли тоя!? Да се маха! Да се маха! –почнали недоволно да скандират събралите се на поредния вечерен протест. Съвсем спокоен и непоклатим като скала премиерът казал:
-Добре приятели, виждам, че горите от желание,  моите ръце най-после да се захванат за работа. Точно това и ще направя! Ще ви послушам! Ще се махна от площада и ще отида вътре, при моето премиерско кресло за да управлявам. Народната воля е закон за мене!
Без повече да се колебае, с  уверена стъпка, премиерът се врътнал и влязъл необезпокояван в парламента. А отвън недоволните, пак надали справедлив вой за неразбраната горещо желана оставка на правителството.
В.Софин  

Няма коментари:

Публикуване на коментар