сряда, 30 октомври 2013 г.

Съблазнителна, изкушаваща, неувяхваща, с една дума - жена!



Вървя и зяпам. Зяпам и вървя. Ненадейно взех, че се спънах. Политнах и право на тротоара, който гостоприемно превзе тялото ми и успешно остави белези по-него.
-Ох!? –възкликнах на глас от болка. –Пустите му дяволски жени! Какво са се разсъблекли! За малко да строша главата си!
 Леко изтрезнял от болката, проследих със замечтан поглед отдалечаващата млада жена, която носеше къса пола, разкриваща красотата на младостта. Именно прелестта която се бе развихрила пред погледа ми, бе причината да целуна студения неприветлив тротоар. Но, когато си млад и соковете напират в теб, как да не зяпаш! Всички зяпат! Поне мъжете! Днес какво и да гледаш, много няма да видиш. Облечени стилно с панталони, жените все повече заприличват на нас мъжете. Еманципирани отвсякъде, те се опитват, постоянно да строяват със задачи, мързеливата според тях мъжка половинка. Може би са прави! Днес всичко вече е променено. Не се знае, кой е мъж, кой жена.Времето и то самото е сбъркано. Постоянно излиза срещу нас със изненада. Днес сняг, утре жега. Нима това е нормално?
Припомням си случай в който на една сватба именно жената бе тази която пренесе  по-слабата си половинка през прага на жилището. Направи го за да му напомни, че домът е вече неин и неприкосновен. Мъжът беше длъжен да слуша, работи и изкарва много пари за да може съпругата да живее в комфорт.  Все пак той имаше право да избира, или да се съгласи, или беше  свободен да си върви. Но знаещ, че ергените са безкрайно много, мъжът все пак бе направил своя избор, да има до себе си жена, защото не му се искаше на стари години да остава сам, увълчен и намразил целия свят. А любовта? Любовта или привличането са закони на младостта. Казват, че няма значение възрастта за влюбването на един човек в друг. Все пак всичко е химия. Ако успеем да намерим подходящият елемент за да осъществим правилно съединението може и да се получи. Но, знаем, че има и химични елементи с които просто съединението не става. Химията не се получава. Това е така, защото чисто и просто така е устроена природата. Еднаквите елементи трудно се привличат, но различните са способни да направят подходящо съединение и току виж се появил нов… Малък, който съчетава характерите, понякога и на двамата родители.  Ако я нямаше тя съблазънта в образа на красивата жена,  дали щеше да е интересен живота.  Едва ли! Една голяма сивота, в която никой мъж не би могъл да си позволи да живее.Животът е красив тогава, когато е споделен с подходящия човек. Изкушението, което ни  привлича в образа на жена, прелестта която излъчва, невинната усмивка, всичко това прави света много по- добро място за живеене. А любовта? Тя е необходима, както слънцето за всяко живо същество! Докато свят има ще има и любов, независимо от тези хора които днес  я отричат!
В.Софин   

Няма коментари:

Публикуване на коментар