неделя, 10 март 2013 г.

Каква държава а?



Красива, уникална държава сме! Идват чужденци, гледат и не вярват на очите си. Такава природа, такива забележителности! Малко страни по света, могат да се похвалят с благоприятният климат на Балканите. Красива, уникална, но „червива”! Защо „червива”? Защото са се впили, вечно гладни „червеи” които изяждат и последния останал залък на обикновеният българин. Тези „паразити” пълзят съвсем открити. Лапат ли лапат, все им е малко. Пусто човешко око ненаситно! Днес какво е най- важно? Оцеляването на народа ни или, оцеляването на чуждите външни интереси. След влизането на България в НАТО и в Европейския съюз ние, чисто и просто станахме слуги. Мълчим, слушаме и после какво? Много ясно, патим си! Най- зле в цял един Европейски съюз! Заплати, колкото се може по ниски! Пенсии също! Без развита икономика! Всичко опира до внос и търговия. Не на последно място е и цъфтящата престъпност у нас. Ако мнозинството имаше работа и не се чувстваше излишно в собствената си страна, нямаше да посяга на чуждото. Днес го прави, защото се мъчи да оцелее. Знаем, че правилата в „джунглата” са такива. Оцелява силният и умен индивид. Другите чисто и просто загиват. Защо правителствата, които 23 години управляваха го позволиха? Откриха, че нашенецът си мълчи. И резултатът не закъсня. Мачкат ни сякаш сме въшки, а не хора. Без нас,  бъдещето на страната е немислимо. На всеки четири години, все ни лъжат! До кога? Докогато държавата остане, без българи и я населят чужденци. „Гласувайте за мен”-казват –„Ще ви оправим живота!”Но,кой живот, техния на кандидатите, а мнозинството нека яде киселец и мизерства!
Защо, все повече и повече граждани от страната ни искат да „избягат” от заобикалящата действителност? Защо посягат, не само на своя живот, но и на децата си? Ще кажете навярно, че имат дълг и затова го правят. До къде трябва да падне „пердето” на човек за да извърши непоправимото? Нима смъртта,която е постоянна натрапчива „гостенка” на българина е единствения начин човек да избяга от трудностите в живота? Нима човек, не трябва да се бори за щастието си?
Толкова много години, положението в страната, все повече и повече добива облик на разрушение. Разрушават се съдби! Хора, роднини се отчуждават! Защо? Кой има интерес? Народът беден страда! Никой не иска, да му помага? Защо трябва да сме на последно място по оцеляване в Европейският съюз? Без производство! Липсва истински живот!
Без пари –няма възход! До къде стигна, гладен българският род!?
Въпроси, много отговори малко! Кой ще поеме разклатеното кормило на държавата? Още никой не знае! Но, който и да е, няма да е лесно! Изгубено е доста време! Най- важното в страната си остават, хората –мнозинството! За да бъде малка България утре, като Швейцария, никой, който и да е управляващ не трябва да забравя това. Защото „вълната” на недоволството може да удави всеки, който си играе с търпението на народа. За да бъдем достойна, равноправна европейска държава, крайно време е да прогледнем. Интересите на българина за истински, а не измислен живот се увеличават! Каква държава а? Уникална –на Ботев, Левски, Паисий! Не трябва да,забравяме това! Да бъдем достойни хора, да управляваме страната мъдро, и в интерес на тях младите които са бъдещето на нацията! За да я има и утре България, но истинската знаеща своето място в Европа и внушаваща респект с качествата си!
В.Софин       

Няма коментари:

Публикуване на коментар