вторник, 30 юли 2019 г.

"Отвързано време"


       В днешното „отвързано“ време, няма милост за никой. Хора и животни умират на пътя, страшен! Ей така, просто сякаш нарочно. И това е именно така, защото има хора, които са ловци на пътя. Не казвам убийци, защото престъпленията у нас трудно се доказват, когато някои недосегаеми, имат много пари.
Преди известно време се ужасих от шофьор, който се хвалеше цинично на друг. При това не с това, че е спечелил от тотото, нито пък, че е хванал млада любовница. Хвалеше се с това колко катерички, таралежи, жаби, и зайци е прегазил.
„Опитват се да ми се изплъзнат... Да избягат! Да, но нямат шанс под гумите на колата ми...“ –заяви той и дори имаше наглостта да се усмихне, сякаш вършеше нещо добро.
Накъде сме тръгнали!? Често си задавам само този въпрос. Войната на пътя, страшен.... Необходима ли е? И защо по-дяволите трябва парите да са по важни от живота?
Имате ли ги, ще живеете. Нямате ли... Ако сте неизлечимо болни си отивате сгазен от едно европейско „хуманно“ общество, което определя кой да диша, кой да гледа свине и кой да прави успешна икономика за страната Ви....!
В.Софин  размисли  30.07.2019год

Няма коментари:

Публикуване на коментар