понеделник, 19 юли 2021 г.

Едно му харесвам на Времето

                                                                                           






                                                  Едно му харесвам на времето:

       Едно му харесвам на времето, че е толкова нестабилно също като българската политика.

Едно им харесвам на ваксините. Те са толкова сполучливи, че всички хора са луднали по тях. Все пак замислете се! Всеки ден ги споменават по цял свят. Такова внимание и Тодор Живков не е имал.

Едно харесвам на българския футбол. Той е толкова апатичен, че често пъти го хвалят за отличен.

Едно ѝ харесвам на българската икономика. Толкова много работи до изтощение, че все постоянно си иска субсидиите за поддържане на първото място в Европа.

Харесвам и постоянството в Българската армия. Тя е толкова боеспособна, че все върши спешните мисии в интерес на чуждите интереси, където загиват наши хора.

Едно харесвам в ромското население. То е толкова многобройно, че помощите за него никога не са достатъчни.

Едно им харесвам на крадците. Колкото повече грабят и убиват, все им се струва малко, защото законът ако го има не ги спира.

Харесвам полицията. Хваща умело бандюгите. После само след няколко часа други „бандюги“ ги освобождават срещу заплащане или защото законът е такъв, благоразположен.

Харесвам спора между политиците. Това ги извисява в очите на избирателите, които доста често ги пращат с послания при вече отдавна починалите си родители.

Харесвам страната ни. Особено, когато я раздават на парче. Очаквам и аз с нетърпение такова безплатно, предложено ми без пазарлъци на Черноморието.

Допадат ми боклуците на пътя, прашен. Това радва безконечно душата ми, защото несъмнено осъзнавам, че прекаленото старание на „интелигентния“ българин не му позволява да намира време за кошчета за тях. По привлекателно е да се използват за целта прозорците на колите без много задълбочено да се мисли. Все пак сме интелигентни, нали?

Харесва ми, че в българските гори, нашенецът вече не използва секирата си за да се мъчи както в миналото. Просто е запознат с техниката и пуска моторната резачка. Пада му пердето пред очите и всички дървета наоколо се натягат да му се кланят ничком, отрязани. Кое по-горе, кое по-долу. Важното е да има трици.

В.Софин  злободневки  19.07.2021год.


Няма коментари:

Публикуване на коментар