сряда, 8 февруари 2023 г.

"Хиената" прибираща парите ви...

                                                                           


                                                                              




                                            „Хиената“, която обича парите ви…

  Е ако някой все още не знае какво животинче е „Хиената“, важно е да научите. Тя се храни с мърша, но не само. Хиената има търпение за да се нахрани. Изчаква и после взима всичко.

В тоя ред на мисли, работи и Системата.

  Ето ви и вас! Гражданинът, който спазва принципите наложени му от държавата. Мислите, че това е достатъчно. Напротив! Напълно погрешно мнение.

      Данъците трябва да се плащат навреме, за да не им наложат лихва, която да дръпне и последните пари от джоба ви. Да но, вие не знаете дали ще оцелеете докрай през годината. Затова плащате данъка в последния сгоден момент, а не в началото, когато ви обещават пет процента спечелени от вас.

 Всяка сутрин, като гражданин, който трябва да е съпричастен със Система измислена да тормози, вие получавате по джиесема разнородни идеи, които звучат така:

„Време е да заплатите дължимото, от проведените разговори през месеца от Вас! Ако сте го сторили, извинявайте, но ако не, напомняме, че до 15 число от месеца трябва да го сторите иначе ще започне да тече лихва“.

Познайте за кого? Ясно, че за вас. Но освен това „хиените“ работещи за системата не забравят да ви съобщят за изгоден кредит, който просто сте задължен да вземете. Иначе защо по дяволите все ще ви изпращат изгодните си оферти?! Нима за милите ви очи или съпричастни, че сте останали без работа.

Е, наскоро… Съвсем наскоро приятел навършил седемдесет с желание за 500лв, кредит. Нямал право, докато поне не намери поръчител.

    Готов сте вие, който харесвате приятеля си да му дадете парите безвъзмездно. Но той е прекалено горд за да приеме. Принципите трябва да се спазват. Пари от Вас, той не взима, но взима от „Хиената“, която го задължава с лихва. Вие просто подписвате като поръчител. Горди сме, но си плащаме лихвите!

Животът е кратък затова и Системата се възползва докрай от Вас. Използват ви за разменна монета. Местят ви удобно вляво, ако се наложи и вдясно. Нямате избор! Изборът е да си платите гробното място, което ще бъде запазено за Вас. Ако не го сторите приживе създавате конфликти на Системата. Тя трябва да взима и тормози близките ви. Естествено те са задължени да платят веднага, ако не искат неприятности.

Джиесемът бил удобство. Удобен за система, която ви тормози. Звъни ви шефът, тормозят ви за неплатени сметки, предлагат ви оферти от които нямате нужда. Обработват ви изкусително и ако открият пробив вземат всичко.

    Думи като не искам и не желая в репертоара ви не трябва да съществуват. Трябва да вземате всичко, което ви се предлага и дори да го правите с усмивка.  В случай и таксата за колата ви на паркинга. Плащайте! „Хиената“ е тук и взема всичко докрай! Докрай докато дишате! Мислите ви трябва да са свързани винаги с нея. Правото е да се съгласявате, иначе ще обидите институциите, които се грижат за вас. Да имате всичко на тепсия.

А мисли като: „Оставете ме намира!“- не трябва да изникват в главата ви.

Всичко или нищо!

 Системата, пардон „Хиената“ избира всичко, а вие, нищо! Нямате право на глас. Или имате като гласувате за система с различни партии, но обединени от една и съща цел, вашето тяло, подчинено на парите, които трябва да се вземат от вас.

Хлябът скъп и фалшив. Месото ако го има в каймата е минимално, и не се знае въобще от кое животно е взето. Цените им високи, играят танц в нервите ви.

     Фалшът създаден от „Хиената“, която не се наказва, защото тя управлява! Тя  дава и изисква вашето, мълчаливо съгласие.

Изборът ако го имате, това е, че нямате такъв.

„Хиената“ е тук само за Вас! Вие обикновения гражданин на чиито плещи лежат толкова отговорности. Отговорности, които плащат дългове и просперитета на едно общество, подчинено на Система прибираща, всичко!

В.Софин   8.02.2023год. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар