събота, 2 март 2024 г.

Разкази по стил

                                                                                         




Та значи, мартеница…!

            Та значи, намери се кой да му закачи мартеница.

    На една спирка в Метрото долу значи, мъж срещна жена, която с него във вагона се качи. После значи, преди някой да пострада и откачи, тя извади мартеница и му я закачи. Оказа се обаче значи, непознат мъжът, който влюбен очи в жената вторачи. Във вагона предизвика у други зяпачи да видят тия подарени „мигачи“. Оказа се значи, странна мартеница с два цвята „прекъсвачи“. Бял и червен за здраве и щастие на кавалера значи, отстъпил единственото свободно място в Метрото на дамата.

Две черешки зрели

     Намери се достоен да му се закачи бяла и червена черешки на костюма.

На спирката долу в Метрото мъж срещна жена, която се качи по него във вагона.

  Тя извади от джоба си двойка череши. Едната бяла, другата червена. Мартеница, която му закачи. С протегнати от любопитство вратове кълвачи у други зяпачи се предизвика масовия „глад“ в ококорените им очи.

      Мъжът изненадан рипна от седалката, на която седеше и отстъпи мястото си на жената дарила му за здраве двете черешки. Едната бяла, а другата червена. Мартеница предназначена за един непознат.

                                        Тарикатска мартеница

   Гепих Метрото без очакване за подарък. На спирката вътре във вагона по мен се помъкна непозната дама. Докато се усетя, тя бодна една финтифлюшка на костюма ми. Оказа се мартеница, която другите мъже опулили зъркели в очакване не получиха като мен. Не случайно финтифлюшката ми беше подарена. Жената ме побутна да се изправя във вагона на Метрото, за да ѝ отстъпя единствената вече свободна седалка, която за нея после остана…

Мартеница за здраве

          Един скромен Костюм беше в очакване на една спирка на метрото. Към него внезапно се присъедини шикозна Рокля. Докато Костюмът заемаше последно свободно място във вагона внезапно му закачиха мартеница за здраве. Напразно в очакване други зяпачи се тупаха в гърдите. Никой не само не им подари мартеница, но пък с хитрост Роклята успя да седне на мястото на Костюма, който станал вече на крак изглеждаше изперкал от любов.

В.Софин    2.03.2024год.


Няма коментари:

Публикуване на коментар