петък, 23 октомври 2015 г.

Времето подчинено за изборната активност



Седмица преди изборите за кметове и общински съветници притеснени партиите пратили способен делегат при дядо Боже с молба да вали дъжд. Всички кандидати вписани в листи, искали точно в събота и неделя, времето да се оправи, за да може повече избиратели да се втурнат към урните. Истинската им цел  била, хората да не могат да излязат навън. Трябвало да са обзети от постоянен размисъл, за коя партия да гласуват.  А пък и хубавото време, щяло да ги подтикне доброволно, да направят опашки пред  урните  за постигане на лелеяната избирателна активност.
В неделния ден слънцето се появило с усмивка и сгряло душите на мнозинството. Всички се втурнали…
Може би си мислите, към урните! Уви! Не! Към нивите и градините с не извадени картофи. Според прогнозите на метролозите, следващата седмица до балотажа се очаквало да вали отново… А картофите, всеки знае, не могат да чакат… !
Това си поръчали, кандидатите в изборните листи, смирено пред  дядо Боже. Били уверени в безапелационната си победа. За съжаление, както винаги сгрешили… Избирателната активност, както никога до сега била толкова ниска, че всички се усъмнили в доброжелателността на справедливия  дядо Боже, който истински се раздал за неразумните хора, мислещи се за по-големи от него.
Дори добро да направиш, пак ще те обвинят, че правиш лошо… Изводът е всеки сам с честен труд да постигне просперитет, а не с измама, както е в страната ни, в която думата демокрация не значи, почти нищо!
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар