петък, 9 октомври 2015 г.

Слушаме и какво...?



         Една от най-интересните страни в Европа е България. Уникална не само с природата, която ни заобикаля, не дори с климата, който действа благоприятно на живеещите в нея а с политиката водена в ущърб на човека, който днес едва оцелява. С една дума ние сме страна на абсурда!
Какво се получава, когато някой постоянно ни съблюдава за да не сгрешим?
Твърди се, че послушанието на никого, не е навредило.
Слушаме и какво…? Начертават ни дясната посока, като политика и ние я следваме. Но ако се окаже неудобна и ни предупредят за нея зад океана, веднага твърдим, че именно те са ни наредили. Според тях обаче не е така, защото сме демократична страна и сами правим вътрешната си политика.
Отначало дори военния ни министър отричаше за американските танкове, които с наложена заповед бяха поели към нас. После внезапно поумнял и поруменял от внезапното нареждане отгоре промени становището си. Направи го не за друго, а защото внезапно проблеснала била искра в мозъка му. Тя именно му подсказала, че имало договор от 2006год, когато влязохме в НАТО. С неразумно подписани в ущърб на народа  договори, направени и насърчени под масата държавата ни изпадна в колапс. До колкото знам данък колиба няма. Щом няма, трябва да се разрушат. Били незаконни. Какво е законното у нас? Мълчанието! Мълчим като добичета и ни подкарват без жалост с остена. Ту в едната посока, лявата, ту в дясната и всичко това в зависимост от заповедта дошла зад океана.
Националните ни интереси никакви ги няма.
„Слушайте! И ще сте добре!” –твърдят уверено сенатори дошли на посещение у нас.
Слушаме и какво…? Южен поток за Гърция.
Слушаме и какво…? Пак ще вдигат тока.
Слушаме и какво…? Пари за увеличение няма за заплатите на учителите.
Слушаме и какво…? Здравеопазването също като образованието е в колапс.
Слушаме и какво…? Всяка година избори, които не носят позитивна промяна, а измяна в полза на чужди интереси.
Да си припомним времето, когато американските бомби се сипеха безпощадно в Сърбия. Ние като послушно овче стадо търпяхме. И защо? Защото щели да ни дадат компенсации. Ядец! Гълтаме през изминалите вече 26 години горчилката и праха от живота, а времето безпощадно излита. Всеки гледа печалбата и нищо друго не го интересува! Валиден у нас остана единствено законът на джунглата, където всеки оцелява сам. А казват когато народа е разделен, друг печели. А защо? Защото мълчим, псуваме и търпим. А и какво ще изменим, когато друг държавата ни управлява в полза негова, а интереса на нашенеца, избяга в чужбина при прогреса.  Бавно и сигурно се превръщаме в територия. С това а не с друго ще запомнят България, която  явно само с това ще остане в историята. Защото времето е доказало, че всичко тече, всичко се променя! А за да не бъде в наш ущърб, мисленето в политика и народа ни, трябва да се измени. Нацията трябва да бъде, преди всичко! Заедно за да оцелеем!
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар