понеделник, 31 декември 2018 г.

Свободата е не родила мома...

Свободата е не родила мома, възпрепятствана от избора на мъж!
Новата година била по-добра от старата! Донесла късмет с вдигане на данъци, облекчения за управляващите и мъка за бедните!
Когато се учим, научаваме, че животът е приказка, която друг разказва!
Ако имаме нещо в джоба си, трябва ли да благодарим на господа, че е скъсан?
Обичаме ли истински, забравяме несгодите, които бъкат около нас всекидневно!
Ако се радваме на живота, това не означава, че сме преуспели. Може би сме забелязали малките красиви неща покрай, които минаваме всеки ден по един и същи маршрут за работа.
Ако сме научени да мразим, трябва ли сърцето да си пазим!?
Завистта натрупана с годините може да ни докара инфаркт! Но ако на нас, завиждат, значи не ни обиждат!
Лицемерието идва подготвено! Почвата обаче се оказва мека и фалшивата усмивка потъва в земята, където се среща с червеи, които я изяждат!
Когато чакаме да си отиде старата за да дойде с елените, новата година си мислим, че каруцата е претоварена. Годините са натежали, ние сме се един друг изяли!
Обичаме да лъжем, но когато ни излъжат, нервите ни не издържат!
Светът е общ! Той не е само за хората... Не е за животните, нито за флората, а е за въздухът, без който, нямаше да има този свят!
Когато ни обидят незаслужено, реагираме остро, защото се мислим за умни. Но, ако се усмихнем безразлично на опитите да ни свалят на земята, позволилият си да ни разиграва остава с отворена уста от изненада.
Новите пирончета вече са наковани предварително от умните глави на парламента. Въпросът е, дали няма да изгният предварително и всичко гласувано да се разпилее по вятъра. А стане ли това, тогава става страшно!
Нова година, стар късмет! Пак ни канят на банкет! С фалшива ракия и боядисано вино, ще пием пак на крак, но само по едно!!!
В.Софин 

Няма коментари:

Публикуване на коментар