вторник, 5 май 2015 г.

Кой е виновен, че днес не се учи?



         Днес изнервени родители твърдят, че децата им са подложени на психически тормоз от учителите в училищата. Някои от тях, изпускайки нервите, били си позволили да почешат заспало дете в час. Крещи бащата с груб тон обижда учителя и налита на бой.
Разрошили с дърпане косата, пречеща на очите на ученика да се взре в задачите написани на дъската или може би за установяване на въшки, които бъкат в нея и пречат на детето да се съсредоточи, когато се преподава урока. Естествено даскала е непоправимо виновен и заслужава пердах.
Ученик погален зад врата любезно за да слуша урока в час, недоволен връхлита безскрупулно на този, който се опитва да го научи на търпение и толеранс.
Като добър самарянин учител от добро сърце разрешил на учениците да пушат през междучасията по кутия цигари на ден. Недоволни те, палят в час опитвайки се с дим да зарибят и тия, които все още искат да научат нещо за живота, който  и без това, днес така особено е изкривен. Изгонвайки ги вън, отново учителят е виновен и заслужава да му бъде сменена физиономията, която и без това е променена от доброто отношение на ония, които не мислят за друго освен за материални придобивки, купени от родителите им.
Наркотици плуват свободно в училищата дишайки с упойващ аромат върху ученическото обременено тяло. Даскала е виновен, защото когато решава да ги отнеме, подлага на стрес младите издънки, които може би утре с нагло отношение към другите, ще управляват страната ни.
Ученици често забравят, че са длъжни да ходят в училищата редовно. Не го правят, защото не им било интересно там. Когато все пак отидат и се почувстват отегчени, направо излизат и бягат без разрешение. Познайте кой е виновен? Даскала, че се е опитал да ги спре крещейки. И естествено родителя отново връхлита бесен в клас за саморазправа.
Вдигат врява до небесата бащите, които твърдят, че отрочетата им на нищо не били научени. И Как? Нали дисциплината в училище, вече е забранена. Учителят има само едно право, да слуша, да мълчи и да се усмихва на глупостите на учениците си, които просто от добро сърце не искат да учат. И защо да го правят? Нали имат права? А който има такива в училище, няма на какво друго да го научат, освен на мързел, наглост и неуважение към себеподобните.
Едно време биеха, но имаше защо. Днес галят с перо и резултатът е, че учениците се научават да живеят единствено като паразити, които смучат родителското тяло, което с обич ги насърчава и дори им се радва… А бъдещето? България? Нея и без това я управляват от вън. Така, че просто няма смисъл у нас да се учи…!
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар