четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Няколко забавни -"Ако!"



          Ако ракията се държи прилично в чашата, това не значи, че няма да се разбунтува, когато се почувства, затворена в нечий празен стомах.
          Ако времето се държи прилично с нас, това не значи, че не е готово в миг да изсипе направо в топлия ни врат, леден дъжд.
           Ако вашата усмивка се държи прилично в обществото, това не значи, че няма да се озъби, когато усети натрапник.
           Ако нервите Ви са послушни когато трябва, това не значи, че няма да ескалират на преглед с гуменото чукче при невролога.
            Ако парите ни дремят прилично в кесията, това не значи, че няма да ги похарчим за глупости, за които после ще съжаляваме.
            Ако министъра на образованието се държи кадърно, това не значи, че няма да бъде заменен с друг по –прилично некадърен.
            Ако лъжата в парламента се държи прилично, това не значи, че не е готова да изскочи в решаващ момент, който ще снесе като яйце, оставката на компрометирания депутат.
          Ако гласоподавателят се е държал прилично, по-време на избори, като е прибрал с усмивка предложената му корупционна сума, това не значи, че после няма да коментира избраните от него с неприлично цветист език.
           Ако очите се държат прилично и не шарят по-хубавите жени, това не значи, че не виждат, какво меню им се предлага.
              Ако пожелаем жената на ближния, това не значи, че ще горим в ада, но ще бъдем подложени на бавен искрящ огън от обвинителните очи на съпругата.
             Ако жената се държи прилично и не коментира, тъпите забележки на съпруга си, това не значи, че е готова да изпие докрай отровата , която тормози и нежните и уши.
             Ако приятелят ни се държи прилично и не ни отегчава с глупави коментари, това не значи, че няма да го стори в неподходящ за нас момент.
              Ако новините станали през деня се чувстват комфортно, това не значи, че и ние сме в настроение с изсипаните силом лъжи, които са намерили място в ушите ни.
              Ако кантарът на пазара се държи прилично и отмерва точно продаваната стока, това не значи, че търговецът няма да ни излъже с теглото и цената.   
               Ако светът се държи мило с нас, това не значи, че и политиците са склонни към същото.
                Ако любовта се държи прилично и гальовно с нас, това не значи, че не е готова да ни забие ножа и изпари остатъчните наши мозъчни гънки.
                 Ако животът ни е безкраен празник, това не значи, че не е готов да ни сръчка в бъбреците в подходящ нему момент.  
                 Ако работата ни се държи прилично с нас, това не значи, че сме се разбрали с нея да се върши сама.
                  Ако музиката прилично гъделичка ушите ни, това не значи, че е влюбена в нас и няма да ни изненада, когато пожелае с фалшиви акорди, разбиващи сърцето ни.
                  Ако гладът се държи съвсем прилично, това не значи, че няма да протестира в подходящ за него момент, когато ще ни поиска храна.
                  Ако потта се държи прилично, това не значи, че щом се разсърди, няма да ни фрапира неприятно пред други хора.
                  Ако денят се държи прилично впечатлен от топлината на слънцето, това не значи, че и нощта ще се усмихва блажено, лишена от луната.
                 Ако комплиментът не се държи прилично с нас и не ни ухажва достатъчно, това не значи, че не сме го заслужили.
                Ако сълзите на дамите се държат прилично, това не значи, че няма да размажат грима в подходящ за тях момент.
               Ако вечерната сянка се държи прилично и не мърда, това не значи, че няма да затанцува когато поиска и е нарушено егото и.
              Ако отвън вали послушен сняг облагодетелстващ скиорите, това не значи, че ще спре, когато сме на работа и трябва да го чистим.
              Ако линейката е послушна и стигне на време до нашия дом, това не означава, че и докторите, ще се разбързат да ни спасяват.
      Ако система се вмъкне послушно във вените ни, това не значи, че човешката ни схема, ще се почувства оздравяла.
В.СОФИН    

Няма коментари:

Публикуване на коментар