неделя, 20 март 2016 г.

Забавните "АКО"




Ако прошката се държи съвсем прилично с нас, това не значи, че няма да се ядоса, ако не я поискаме в подходящ за нея момент.
Ако погледът на мъж се държи неприлично вторачен, това не означава, че е видял гола жена, а по-скоро е съзрял новата кола на съседа Пешо.
Ако културните исторически ценности се държат прилично отстоявайки на времето, това не значи, че мускулатурата на политическия диалог няма да ескалира, превръщайки ги в куп руини.
Ако пролетта се опитва да се държи прилично с нас сгрявайки телата с топлина, това не значи, че баба Марта няма да се изсмее в лицето, ни със студени снежнобели, замръзнали сълзи.
Ако всички гладни хора по-света се нахранят едновременно, това не означава, че кесията на богатия ще спадне толкова, че да не може да си позволи от скъпите хавански пури.
Ако любовта не се държи прилично с нас, това значи, че обича друг.
Ако жената празнува прилично осми март у дома си, това не значи, че не е готова да разпусне навън сред обществото, показвайки чар, изящество и красноречив език.
Ако депутатите се държат прилично в парламента, това не значи, че са съгласни с обществото, което мисли, как да ги намали до сто и двадесет души.
Ако страната ни се държи прилично с нас, това не значи, че политиците няма да я продадат на безценица.
Ако всички българи се държат прилично един с друг, това означава, че сме сто години по-напред от другите държави. Но когато липсва диалог, а само летят наоколо ни лицемерни завистливи усмивки, тогава сме поне двеста назад.
Ако го нямаше "Акото", нямаше да го има и селото!
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар