понеделник, 20 февруари 2017 г.

Интервю за журналиста


      На един доста опитен и обигран в професията журналист омръзнало да тъпчат ушите му с отказа: „Без коментар“

   Веднъж като задал неудобни въпроси на кандидат политик, който не обичал изобщо такива и като чул, че го пращат по дяволите, решил да смени тактиката.

-Е добре господин бивш депутат. Вие отказвате коментара? Браво и аз така бих постъпил, когато ме настъпят по-мазола. Но  тъй като не са го сторили още, аз самия ще направя коментар. Знам, че имате много пари? Не ви питам откъде сте успели да ги чопнете. /откраднете/ Само казвам, че толкова с почтена работа като вашата, опитен, обигран играч в парламента, все ще му е малко каквото и да изкара...

Тука нервите на кандидат депутата ескалирали и той ревнал:

-Как смеете! Защо обиждате?

-Кой аз! Не! Просто правя някакъв коментар за пред хората от обществото. Те милеят да го чуят. Тъй като вас господин бивш депутат явно ви боли езика, и не можете да давате коментари, значи необходимо просто бе да се включа предизборно. Все пак, пак ще има пачки, дори и да няма стачки! Нали така?

-Аз вас на прокурора ще ви дам! –заплашил журналиста бившия и кандидат за нов мандат депутат.

-Хубаво! Ваша воля! Аз нали си направих интервюто, което показа, че щом се палите толкова много, поне частица от моя коментар е бил чиста истина. На вас оставям разсъждението...

 Онемял от изненада стария, нов кандидат за власт,  изкашлял нещо нечленоразделно и се скрил сред тълпата, която до тоя сюблимен момент била готова да сложи подписите си в подкрепа на него, човек с обещания. Толкова много, че просто да им се чудят гладните, които нямат пари за хляб, а притежават единствено гласът си който искат да продадат на  добра цена, но пък нямат право да го сторят.

Искаш ли право, имай пари!

Искаш ли власт, купи я с лъжи!

Под краката честни гори,

огън запален, днес от тъги!
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар