вторник, 24 август 2021 г.

Без критика за Системата!

                                                                                               





                                        Без критика за системата

 

        Мисля си често за СИСТЕМАТА. Господ здраве да ѝ дава! Ако не беше тя, може би щях да се родя в Мозамбик или някъде другаде. Е социалистическата система беше забранила щъкането насам натам. Вярно в родината се щъкаше, но с правила. Без адресна регистрация, ако не дай си боже замръкнеш и те хванат. Трябваше да се доказва, че си на гости. Или да лъжеш, че е така. Същата тая система даваше работа и хляб за, който се висеше по-опашки в хлебарниците.

       Бавно и сигурно се източваше кръвта на народа… Кога? Особено днес, когато мила системата ни казва, кога да забременеят жените ни, за да имаме дете. Лично аз през 1996 година, когато вече се бях снабдил с две отрочета чух от приятел, че съм луд. Как така в условия на мизерия въобще съм си позволил да имам деца! И тук идва дискриминацията на ход. Системата дава право на малцинствата да се разполагат с деца и помощи, но не дава на своите нищо освен плащането, усърдно на данъци. Така де! Хазната трябва и да взима от някого. Удобно, нямаш деца събрал си малко пари, че дай ги на държавата бе! Какво ги стискаш сякаш ще живееш с орлите!

На приятелите ми, които останаха само с по едно дете, а някои и без такова сега съжаляват. Но времето вече е минало и няма как да се върне, че да сме млади и да мислим, че са нужни българи за държавата ни. Тогава Системата не даваше. Е и днес не дава. За бога как дете в такава обстановка? В условията на ковид 19, изключено… Леко, удобно за ония, които идват от чужбина и преминават транзитно през страната ни. Е движението създава движение и хората на пътя могат и да се увеличават. И нашите хора също се увеличават, но в последното си запазено гробно място с цената на пари и нерви за близките.

Същата тая мила загрижена за нас, Система ни увещава, че ГМО продуктите от САЩ били безобидни. Да но никой не прави нещо за милите очи на другия, нали? Ваксините за ковид 19, същите били безплатни, но всъщност цената им постоянно се увеличава. Системата избира кой да диша и кой да ритне камбаната.

   Удобно се създават конфликти в различни страни. Резултатите всички ги виждаме. Преселение, бягство от родните места с пари в джоба. Защо и откъде? Е от същата тая Система, която съвестно помага на малцинствата да рушат европейските ценности. Но всъщност никой, никога не е виновен. Нещата са случайни. Случайни вируси, случайни конфликти, случайни земетресения, случайни пожари и наводнения, е в толкова много случайности да ме прощавате, но няма как да повярвам. СИСТЕМАТА е тук. И тя решава вместо нас. Ние сме безпомощни да се справим с нея. Пари се раздават на ръка, вършат се неща с които нашите починали родители биха се срамували днес. Тук няма срам, нито нещо лично. Просто установявана удобно на световен ред. Системата, която ни работи всеки ден и ни изстисква по-малко. Наскоро го чух, че това не е фашизъм, даже не и комунизъм. Тогава какво е? Свят удобно настроен на вълната на подчинението. Това, което не сме видели тепърва ни обещават да усетим. Палките, маските, движението дори усмивките ще бъдат забранени със закон. Прощавайте ама вече наистина се чувствам като тухла в стената. Стена, изградена с помощта на Системата. Милата, тя! Дава толкова права, че ако не си платите навреме данъците ще ви ощипе жестоко за да се пробудите. Сънят е хванал очите ни! Ругаем, протестираме и какво?    Системата ни работи съвестно… И ние работим за нея! Всяко друго изключение, забележете се посреща като агресивност от наша страна. Пречим! А щом пречим изхода е ясен. Ковид 19 или нещо друго сервирано там, където е най-необходимо. Ето ви глобален свят; ето ви мирно и равнис; ето ви живот, или живуркане подчинено на Система източваща кръвта ни… „Светът никога няма да бъде като предишния, който познаваме!“ Това сте го чували вече, така, че бъдете готови за новите добре режисирани вълни, които предстоят за всички ни. Е поне на обикновените хора, които си искат предишния живот. Режисьорите са обмислили всичко! Десет години подготовки, време е да се развихрят. Звучи като конспирация нали? Може и да е. Но не е лично, казват това било бизнес и подчинение. Пари кървави, които управляват света! Система на безчовечност и правила, които унищожават досегашните. Бъдете здрави!!!

В.Софин


Няма коментари:

Публикуване на коментар