петък, 20 януари 2023 г.

Напоследък

                                                                                    





                                                                       Напоследък

 

       Напоследък взех да следя редовно новините и да им се възхищавам. Е, контра в политиката. Контра и в международната обстановка. Но не и контра в капиталите, които се увеличават в нечии джобове. Сметката я плаща мнозинството. Лесно и практично. Няма как човек да не се възхищава на дебатите в парламента по повод яловите опити на партии да създадат правителство и яхнат метлата. Ядец! Не се получава. И защо, след като си имаме хора, които ни дават тяхната пътека. Трябва да я яхнем и готово.

Нямаме проблеми. Никога няма да приказваме вече за дати като трети март, единна България, робства и други такива измислени неща от болните глави в мнозинството.

Пък и защо е нужно, щом следваме евроатлантическата пътека, която не дава възможност за отклонение. А сме кривнали и няма субсидии в държава унищожила икономиката си.

Правото е на силния. Той дава заповеди, а мишките слушат и не се оплакват.

Иначе и въздуха могат да забранят.

Партии там някакви, които мислят, че управляват. И нямат капка срам да се огледат, отидат в някоя бедна схлупена къща. Да го сторят, за да усетят пулса на новото евроатлантическо време, което не позволява мисленето. И даже, изказването по наболелите въпроси в държавата ни.

Кой открадна мислите ни и ги подчини? Може би, Русия или Китай? В никакъв случай това не са, САЩ, нито пък заповедите идват от Брюксел.

     Когато заповедта отгоре е спусната следва не дебати, а съгласие, но не и в интерес на нацията.

Избор няма! А защо да има след толкова много в опити за правителство, което да работи за интереса на обществото?

Мълчим! И времето мълчи. Не желае снегът да се сипе по пистите. Зимата плаче с горещи сълзи. И може би никой не е виновен за ставащото. Няма войни, няма оръжие. Липсват икономически интереси. Слънцето все така сърдито пече! Гледа ни уголемена Луната и ни се чуди. Земята протестира по своему със земетресения. А всъщност няма виновни. Всичко е бизнес или пари, които подчиняват мнозинството от хората.

А, другите открито осъществили идеята? Нима те са хора, когато продават органи от деца за медицински цели; нима са хора, когато продават, жени и дрога. Нима има справедливост?

Упования в Бога, има! Нима?

И как ще се променят нещата като други държат оръжията и имат, армии. Имат, но не и разсъдък!

Отвсякъде ни дебне самоунищожението. Нима в Северна Македония пребили българин, са имали разум? Съмнявам се. Преди човек значеше, и означаваше гордост. Днес не. Човек е само пречка в колелото на властимащите. Пречка, която не осигурява доходи. И когато има такава, има и войни. Всичко е бизнес интереси, които не дават шанс за живот.

И не хората , а майката Земя ще се отърси от теглата, на които всекидневно е изложена от неразумните юроди, нарекли се хора..

Малко трябва за да се осъзнаем, но няма как да стане, когато парите, а не разума говорят.

Някои от силните, държат оръжието, държат юздите и не ги изпускат.

Бедна Българийо, още не си видяла всичко!!!

В.Софин

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар