понеделник, 16 септември 2024 г.

"Чудовище"

                                                                             






„Чудовище“

   Някои ще кажат, че Ви няма нищо. Ами имате вид на здрав, храните се добре. Угаждате си. Но Вие си знаете най-добре как системата е успяла да преобрази физиономията, Ви. Може би не сте го искали? Може би сте си мислели, че ще Ви се размине. Глупости. Всеки е там, където заслужава!

Дали?

  Нима не работехте в завод. Нима не ги давахте тия триста болта дето Вапцаров ги беше описал, както го искаше нормата.

Уви! Оказа се недостатъчно, за да е щастлива физиономията Ви. И как, разбира се, когато прощавайте ама „богопомазаните“ разрушиха всичко. Нима те се гордеят с това? С извършената под масата приватизация и раздадените безвъзмездно куфарчета с народни пари?

Чудят се на хората. А и на Вас също. Нима сте виновен, че разрушиха заводите, унищожиха стопанствата, земеделието? Виновни ли сте че искате да живеете и дишате свободно. Образование за Вас и децата Ви, ако сте успели да ги създадете.

Май искането ви е  прекалено!

Никой не ви мисли! Че Вие съществувате ли изобщо?

 Май вече сте се превърнали в „Чудовище“. Джиесеми, компютри, изкуствен интелект, защото видите ли вашия бил, малък. И разбира се дават нищожни пари за да купувате стоките на промяната - генномодифицирани, които идват загрижени за натрупване благосъстоянието на ония, които отстрани Ви се смеят. Не в лицето, защото днес така може да нарушат правата ви, на „Извънземен“. Пардон на самоопределящ се с цвета на кожата, пола и дори и косъма на главата ви, който едва се крепи.

Докато някои потриват ръчички, други гинат на фронта, където се раздава оръжие. Прекалено много за да не бъдете щастливи. Все пак вече сте „Чудовище“. С главна буква, което е лишено от сън, спомени и бъдеще.

Е, Вас не ви обичат. Не ви и мразят. Но все пак понякога се питат:

         Откъде изпълзя тоя плужек?

     Нима вие сте виновни? Нима вие измислихте схемата, която не дава право на истински живот?

Пишете за нещата от живота, днес и сега. Пишете ги така както чувствате полъха на вятъра край морето, който гали душата Ви. Пишете, защото мразите лъжата.

Изборът е Ваш! Имате право да мълчите като всички други. Имате, но не се възползвате. Нима очаквате правосъдие? Справедливост?

Интересно как медиите пропускат неудобната истина. И така как да вървим напред като тъпчем на едно място.

Избори, които нищо не решават. Нищо не дават. А може би създават ново поколение лишено от мисъл и чувства?

Кошерът на „Осите“ се опитвате да разбуните май? Не са хубави тия неща. Хич даже, не са!

Но правото, избора е Ваш!  Вие сте виновния а не системата, че дори и да не го желаете:  вече ви титулуват с „Чудовище“.

 Бъркате се в неща, които не ви засягат. Но сте истински, а не измислен плужек, който лази там, където не му е работа! Все пак пътят и беше избран от тия, които не искаха да мислите! Удобно, но не справедливо, нали?

В.Софин 16.09.2024год.

 

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар