петък, 25 януари 2013 г.

В търсене на мястото в живота!



Какво търсим в живота? Любов, щастие, пари, приятелство, ще кажат някои! Това е вярно, но съществуват и хора, търсещи тръпката във властта.  Интригата, измамата също  вълнуват,  по свой начин отделни индивиди от населението. Колкото и да се струва на някои хора странно, има хора , които обичат да работят. Така наречените работохолици страдат съвсем искрено, ако изгубят любимата си работа. Отнеме ли им се тя, те се разболяват. Даже има хора, които се самоубиват, не виждайки смисъл да продължат съществуването си.
Други „късметлии”, са сбъднали мечтата си. Те упражняват, професията си, която е свързана с личното им  хоби. Една част от тях са учени. Да откриеш, да намериш новото – да напипаш „непознатата земя” е вълнуващо, завладяващо и разбира се неповторимо. Ако човек успее да направи „революция”, в някоя насока полезна за благото на обществото, значи е достигнал най- високият си идеал. Стигнал, изкачвайки се през трудности там, където още никой друг, не е успял, той остава завинаги с името си, като единственият…!
В любовта, всеки един от нас търси другар до себе си. Макар и да не е идеален, той ще бъде човекът до нас. Ще, ни обича, на моменти ще ни мрази, но ще бъде „сродната душа”, без която не можем да си представим  бъдещето ! Когато създадем, най- доброто от нас, децата ни, ние се радваме, неимоверно на успехите им. Сякаш, ние самите сме се справили , стигнали малък, но съвсем заслужен връх.
Други хора, чиято „мания”, са парите, търсят финансова независимост, сигурност в несигурният свят в който живеем.
Какво значи да намериш щастие? Не само в любовта, парите, хобито, а и в приятелството, има търсене на щастие! Истинското, всеотдайно, чисто приятелство е необходимо на всеки един от нас. Да протегнем ръка, да помогнем, макар и с малко, толкова колкото можем, на нуждаещ се човек, значи не сме живели напразно. Достигнали сме отново на върха! Който си е само наш и никому друг!
Здравето, любовта и приятелството вървят заедно, ръка за ръка! Който ги притежава, притежава целият свят! Той е неизмеримо богат. Нито парите, интригата, завистта, измамата –донасят толкова, много удовлетворение на човек, както топлата, сгряваща дума - честната, неподкупна усмивка на приятел и другар!
Казано направо, всеки един от нас хората, търси своето място в живота. Когато го намери, той е щастлив по-своему! На тези които, търсят истината за живота и не я намират, успешно качване на свои върхове!
                                                                                                                              В. Софин                      

Няма коментари:

Публикуване на коментар