вторник, 1 януари 2013 г.

Професионалист

 Любител не, професионалист на чашката, отишъл на задължителен профилактичен преглед. Влязъл при хирурга. Той го попитал:
-Имали ли сте някакви счупвания до сега?
-Как не, докторе. Постоянно ми се случва. Като се напия в кръчмата и взема, пълно шише за в къщи, често го изпускам и то се счупва. - отговорил ,,любителят", мислещ, че го питат, именно за това.
-Но, аз ви попитах, дали сте чупили кости? -попитал отново търпелив хирургът.
-То се знае, че съм чупил! И как да не чупя. Пешо ми беше обещал да черпи. Но взе, че ме излъга. Просто се наложи, да му счупя костите от бой! -отвърнал опитният професионалист, пияч на слисания хирург.
Чул отговора докторът, вече изнервен попитал на висок тон:
-Някакви операции да сте правили бе?
-Операциите ги правите вие докторе, не аз! -отговорил пациентът.
При тези изречени с увереност думи на професионалния пияч, хирургът  изнервен до край не издържал. Припаднал.
-Бре, какво му стана на доктора! -запитал се любителят. -Май, той горкичкият е за преглед, а не аз!
Излязъл доволен от кабинета на хирурга, след като успял да го свести с шишенце ракия. Което той, като ,,професионалист" винаги носел в джоба си. После отишъл в близката кръчма и ,,ударил" на екс, също  двеста грама ракия. Напрежението при прегледа оказало засушаващо влияние и на него. Просто от разпита на хирурга,  му пресъхнало гърлото. Наложило се бързо да се ,,освежи". Вярвал,  че ракията е универсално лекарство, което лекува всякакви болежки. Как да се довери на някакви си там лекари. Мислел си, че те разбирали от медицина, толкова колкото него. Все пак той, не е кой да е! А, опитен дългогодишен изследовател професионалист, който просто никога, ама никога не изпускал чаша пълна с ракия!
В. Софин

Няма коментари:

Публикуване на коментар