вторник, 2 декември 2014 г.

ВОТ!



Журналист провеждал анкета с актуалния от двадесет и пет години въпрос: „Как ще гласувате?” След многобройните обикновени отговори се откроил на нашенец, който идвал от близкото село, за пазара в понеделник. Бил пресрещнат още на автогарата. Тъкмо слизал от автобуса, когото опитният анкетьор изплюл в лицето му въпроса:
-Знаете ли, как ще гласувате?
- Па, мисля да знам. Ке гласувам и с двете раце!
-Как така с двете...? –не се доизказал, заинтригуван журналистът.
-Едната десната, ке придръжа левата, да не избега от страх!
-Защо, ще избяга...? –не довършил въпроса анкетьора, защото отново бил прекъснат.
-Защото преди, се гласувах с левата. А десната се я псуваше! Сега ке пуснем вото с десната, та да може и левата в опозиция да я ругае.
-И защо, сменявате ръцете си избирателю? Не е ли правилно, само с едната, която сте свикнал?
-Да бе едната! Едната, ама она се бе забравила, че и ние воздух дишаме! И ние леб ручаме! За наказание! Требе да има некаков контрол! Иначе ония от Европата, се ни се смеят! Тия бугари, викат, ного прости ора бе! Место заедно да работат за Бугария, те се окат  у парламенто. Така, че, дали лева партия, ке ни управлява или десна, за нас простите нема значение. Важното е да го праят заедно и да не си пречат. Щото се, ние бугарите стоим  на опашката. А другите у Европата, нали знаеш, са сто години пред назе?
След казаните думи, изплюти с гняв от селския труженик, дошъл да уважи българския пазар, нашенецът оставил анкетьора с широко отворена уста. Докато се чудел, какво още да попита, селянина бърз в движенията си, успял да се скрие зад близкия завой на улицата.

В.СОФИН 
-Как ще гласувате?
-С две ръце! Едната придържа, другата да не абдикира и трепели от неясното, бъдещо коалиционно управление на държавата!
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар