понеделник, 20 април 2015 г.

Забравената реплика



    По-време на театрално представление младата актриса, която с успех лъжела публиката с думи освежени и подкрепени „цветно” с епитети, внезапно забравила следващата си реплика. Въпреки това невъзмутимо запазила присъствие на духа, като мислела, че суфльора ще бъде така добър и ще и я подаде. Когато обаче той не откликнал веднага на запъването и, тя повишила тон самоотвержено:
-О, подай ми я! Подай!
Да но суфльорът,който бил прекалил с водката по-време на обяда неусетно задрямал и не чул жалостивия призив на младата колежка. Възмутена донякъде, актрисата тропнала с токове на сцената и изревала на висок глас същите думи:
-О, подай ми я! Подай!
Суфльорът естествено не бил глух. Внезапно разбуден за миг, той се сепнал и без дори да  усети  положението на сцената попитал:
-Какво скъпа да подам? –и секунда след това плешивата му тиква, никнала от подиума на сцената.
-Подай репликата! – възкликнала леко обидена актрисата, но с усмивка и лек реверанс към публиката.
-Аха! Репликата!-прозвучал смутено гласа на почти разбудения суфльор, който веднага откликнал на молбата на колежката .  За миг скрил олисялата глава долу под дъските на подиума и подал исканото, което прозвучало така: „Аз съм корава жена! Мога да мина и без чужда помощ!”
След изплютата  най-после с помощта на суфльора и казана с усилия реплика от устата на актрисата, залата избухнала в невъздържан смях и аплодисменти, които били заслужени. Така поне,мислела публиката, която взела разигралата се сцена за част от представлението.
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар