вторник, 7 април 2015 г.

Нормалния и справедливия абсурд у нас



       Днес изглежда нормално да се взима ниска заплата у нас. Справедливо е тя да не се дава на време, като по-тоя начин се увеличават капиталите на работодателя.
Днес изглежда напълно нормално ромите да не плащат данъци, защото услужливо българите си позволяват да го правят вместо тях. Справедливо е малцинството да живее на социални помощи, защото благословен Европейският съюз им отпуска безвъзмездно такива. На останалите елементи в държавата, обаче не се полагат, защото някой трябва и да работи.
Днес изглежда нормално да получим кредит от банката, за да се опитаме да живеем по-добре. Справедливо е учреждението отпуснало ни тези пари, да гушне висока лихва и дори да отнеме дома ни, ако не успеем на време да се изплатим.
Днес изглежда за нормално да влязат неканени хора в къщата ни, по всяко време на денонощието.  Справедливо е да не се противим и защитаваме ако същите се нахвърлят срещу нас с юмруци, докато ни молят горещо да споделим, къде сме скрили парите си.
Днес се счита за нормално в училищата безпрепятствено да се пуши и разпространява дрога. Справедливо е учителите да мълчат за това нещо, за да не обидят учениците, които могат да се оплачат на родителите си и дори в съда, който със сигурност ще ги защити.
Днес изглежда напълно нормално да ни ограбят посред  ден на улицата и ритат до припадък. Справедливо е когато хванат бабаитите сторили това, да бъдат пускани безпрепятствено от разсеяност, отново в неразцъфналото още наше демократично общество.
Съвсем нормално изглеждат горите посещавани редовно от секири и резачки с цел да се осигури препитание за хората. Справедливо е да не се засаждат нови фиданки, защото от горещината през лятото и от неправомерно пушене и палене на огън може да изгорят.
Днес изглежда приемливо и нормално да разхождаме краката си сред множество разхвърляни навсякъде боклуци. Справедливо е желаещите с доброволен и самопожертвователен труд да се опитват да чистят сторената мръсотия.
Изглежда нормално и това, че не се раждат много българи, защото трудолюбивите и скромни роми, го правят с желание като безвъзмездно снабдяват държавата с деца. За това съвсем справедливо получават  пари с които да отглеждат бъдещите граждани на родината ни.
Днес изглежда нормално,  да има закони писани на хартия у нас. Справедливо е да не се спазват, защото няма пари за издръжка в затворите ни.
Съвсем нормално е у нас, да караме с висока скорост коли втора употреба по-разбитите шосета, без да се съобразяваме с никого на пътя. Справедливо е дори да убием някого там, защото внимателните водачи се движат със скоростта на костенурка и така ни пречат да  развием допълнително по добрите качества на возилото си.
Счита се за нормално да платим подкуп за да свършим бързо работа или за да се измъкнем с чест от извършено престъпно деяние у нас. Справедливо е друг да плати нашата грешка, извършена умишлено.
Може би, ще Ви се стори странно това изказване, но скъпи  съотечественици не забравяйте, че мъчим живота в страната на абсурда. За това всичко нормално у нас изглежда откачено, а другото лошото то е узаконено с мълчанието ни през годините на неосъществената досега демокрация.
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар