сряда, 1 юли 2015 г.

Половинка



        Като се замисли човек за всички плюсове и минуси, установява, че много по-удобно е всеки да си има половинка…
Навярно ще си помислите, че става дума за алкохол. Понякога да, но тука става дума за оная половинка, дето вечер ни грее гърба в семейния креват. Понякога когато  взимате кафе и то ви се струва горчиво, а нямате захар,  го връчвате на половинката, която го обича тъкмо така, да не бъде сладко и да става за цигара. Разсеян поръчвате повече храна отколкото ви е необходимо. Отново стояща до вас на пост половинката, ще ви се притече на помощ. Ако и тя не може да се справи, ще накара готвача да го завие за вкъщи.  Не дай си боже кърлеж да се впие алчно в гърба ви или нещо влезе в окото. Пак бдяща на поста си половинката, ще ви спаси от неприятностите.
Понякога обаче, се прибирате късно у дома си добре наквасен с алкохол, от колега ерген, който е бил обсебен  от неразумната мисъл да  покани на чашка именно вас и разбира се, сте останали до късно празнувайки рождения му ден. Вашата половинка посрещнала ви на прага, недоволно ръмжи, ругае като каруцар и обижда. Ушите ви, веднага забравят гуляйя . Ако сте се сетили, като добър приятел и верен съпруг да донесете нещо на половинката и го връчите с извинение, тя естествено ще млъкне поласкана. Само ще ви предупреди за следващите  ваши неразумни действия, да знае за това или ако може да присъства и тя. След като обещаете и мира в дома се възстанови спокойно може да си легнете.
Оказва се, че всичко разделено с половинката е по-сладко. Споделяте един сладолед и се смеете, като деца макар и да не сте такива. Десерт също. Но разбира се, не и цигара ако едната половинка не пуши. При решаване съвместно на кръстословици, ребуси  и други такива трудни за решаване задачи, включвате половинката, която безрезервно ви помага. Споделяте книга, вестник списание. И разбира се любов… Много любов без която и двамата не можете. Все пак сте две половинки. Щом станете едно цяло вие облекчавате неминуемо живота си. Вярно има и друг поглед на нещата, но нас ни интересуват чувствата които вълнуват двамата, когато си помагат във всичко. Рамо до рамо, крило до крило, както отдавна знаем, е било!
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар