понеделник, 11 април 2016 г.

Демокрация нали?



Не бих могъл да се съглася със система, която източва кръвта на народа. Вместо нея във вените са пуснали отрова. Отровата на най-доброто, най-прекрасното, най-възхвалявано от хора с много пари и създадено без скрупули от тях криворазбраната  демокрация.
   Не бих могъл да се съглася и преглътна горчивия хап раздаван от безплатното ни здравеопазване, за което осигуряването е малко и затова се плаща още на ръка.
   При свободното придвижване на стоки в Европейският съюз, наркотиците плуват навсякъде. Неудобните ги залавят, а другите се знаят, навярно защото плащат такса и не ги закачат. Демокрация нали?
    За особено тежки престъпления извършени от някои, които мислят, че са хора, а не са почти няма присъди, защото имат пари и си плащат за да не лежат в затвора. Значи са невинни, като току що новородени беззащитни агънца. Демокрация нали!
     Обикновения редови данъкоплатец трудно би скатал доходите си с цел да ги увеличи. Не защото не иска, а защото няма как да скрие ризата на гърба си. Но ония люде, които знаят вратичките на закона, не само не плащат като добросъвестни граждани данъка си, а укриват парите си спечелени с машинации на сигурно място, в чужди банки. Демокрация нали?
      Не бих могъл да се съглася със система, която убива хората на пътя, който е разбит, а част от шофьорите са купили книжките си.
     Демокрация работеща в ущърб на народа, не е демокрация!
      Не бих могъл да се съглася със система превръщаща хората в роби. Принудено да оцелява мнозинството, работи не само повече часове, но и с нищожна заплата, която стига едва за месечните данъци, ток, вода, телефон. И хляб с маргарин. С това хранят болните в болниците. Мизерия! Не, по скоро демокрация нали?
   Банките тлъстеят!  С голямо ухажване от страна на тази институция,раздават  постоянно кредити, които после трудно се връщат, затова и после взелите ги стават просяци. Но, това е демокрация нали?
   Родители се срамуват да пращат децата си на училище без учебници и дрехи. Нима малките трябва да изглеждат, като просячета в една демократична страна?
   Нищо по хубаво не е създадено нали?
   Легализирано робство, без право на свобода!
Унизени пенсионерите тънат в глад и мизерия. Нямат пари за лекарства.
Удобно всеки плюе старото отминало време. Нищо не е създадено тогава. Всичко изядено изпито.... Но кога стана това? След приватизация извършена тихомълком под масата отдолу, новобогаташите разрушиха повечето фабрики и заводи в страната, където сега растат бурени. Демокрация нали?
Окончателно хората се разделиха на правоимащи и такива без право на личен живот. Все пак защо, като демокрацията е висше благо стачкуват недоволни и в другите по- богати и утвърдени капиталистически страни? Защо!?
Защото управлява алчността. Тя скапва живота. Унищожава отношенията, създава престъпления...
Пълни кесии със злато!!! Блестят и мамят. И хората губят душите си. Демокрация нали? Нищо по -хубаво не е създадено. Нищо, освен унищожението. Животът на робота. Робот без право на мислене. Просто обикновена непечена тухла в стената, която се мести удобно. Щом стане неудобна, естествено се троши и друга я замества. Новата тухла мълчаливо ще търпи положението си на унижена и подчинена към статуквото. Демокрация нали?
     Мигрантите също са пионки местени в изгодно положение за ония, които правят демокрацията. Евросъюза, ще избере изгодните фигури за икономиката си, а неграмотните или според тях неуправляемите, ще бъдат върнати откъдето са дошли. Демокрация нали?
     Хлябът чер, днес не е хляб. Продуктите са химия. Лекарствата отрова. Вируси нарочно пуснати свободно плуват в обществата. Целта и на войните е да се намалят излишните гърла. Демокрация нали?
Право на глас имаш, бедни приятелю, но само толкова и нищо повече.
Все пак в крайна сметка живеем в демокрация нали? Можем да си кажем болката и да отлетим  в дупката от която сме изпълзели.
  Не за друго, а защото на пътя прашен дебнат хиляди опасности. Опасностите на демокрацията, която не се е развила правилно за всички хора. Хора които просто искат да са щастливи и нищо повече.
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар