сряда, 20 октомври 2021 г.

Контакти само със зелен сертификат

                                                                                        





                                          Контакти само със зелен сертификат

      Във връзка със заповедта на здравния министър ограничих контактите си до  минимум. Преди ходех на кино, театър, балет, опера, оперета, ресторант, хотел, кръчма, библиотека, музей, изложба… Сега разбира се само  до аптека… ама моля ви се и там не! До магазина и това е.

              Преди си позволявах флирт с колежки. Днес с тая на така де, с оная също, че и с трета и четвърта за да не се чувстват пренебрегнати… Сега кафето го взимам от бездушен уличен автомат, който не само, че не иска да се усмихва на закачките ми, а прибира без скрупули и последните ми стотинки.

          Преди си позволявах да включа едновременно няколко контакта вкъщи. В това число тостер за хляб, печка, котлон, зарядно за телефон, компютър, грамофон и даже радио.

    Телевизора включвам в точно определеното време само за реклама. Така де. За да разбера, къде има нещо евтинко за купуване. Прогнозите им телевизионни за неща като политика и болести не гледам.

   Всъщност днес повече аз се включвам вкъщи, защото жена ми се кара за нещо забравено от мен, като например, не сменена на време изгоряла крушка, бушони за тока, гръмнали; неоправен след сутрешно ставане, креват; непочистена маса, не измита кухненска посуда…

Ограничих контактите си с хора на улицата, защото стягащата маска на лицето ми пречи да поздравявам.

Спрях контактите си с превозни средства. Преди велосипед, кола, автобус, метро, трамвай. Сега пеша от вкъщи до работа и от работа до вкъщи…

Ограничих контактите си с ваксини като дребна и едра шарка, диабет, тетанус и др. Оставих си само универсалната навлязла силом в живота ми срещу ковид19, но и нея не смея да си взема… Така де, а съм рискувал да отида до болницата и съм пипнал настинката там…

 

    Колкото повече наближават изборите за президент и парламент започвам да се замислям. Дали да не огранича контактите и там. Преди глас за тоя, глас за оня… сега контакт само с личния език, който не спира да ругае системата…

    Сертификат зелен, казват и за градската тоалетна трябвало… Така де, който е с него ще се облекчава вътре, а който няма вън като рискува глоба и арест.

     С тия контакти останахме без нищо…. Е може да си купим зеленото…. Е не хапче де… Викат му сертификат за това, за онова, ама не и за контакти! Плащаш и бягаш! Ако нямаш пари се свиваш и пиеш една студена вода.

Вкъщи може да осъществиш контакт с алкохол, който действа отпускащо и не те кара да мислиш за болести.

    Системата не търпи, а ние ще търпим ли? Това може, онова също. Ами, че с тия невъзможни за нас неща, човек няма право да се жени, няма право на деца, на въздух… Но има избор, зелен сертификат, който нашепва в ушите ни да бъдем послушни и подчинени. Не за наше удобство. За удобството на новия ред и оня един процент, който командва света.

   Първо бяха животните… Естествено дойде ред да се експериментира и с хора! Нищо лично казват, зелен сертификат за правото на придвижване. Или затвор без право на обжалване…

П.П

   Някой да е чул за животно умряло от коронавирус? Мислех да си убивам котката, така де… Нищо лично все пак, но и те са бозайници като нас, нали? Прехвърля се само на хора как пък не, ако няма режисура, странична… Няма конспирация! Но има коронавирус, нали?

В.Софин 20.10.2021год.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар