четвъртък, 28 октомври 2021 г.

МЕСОТО...!

                                                                                         







                                                                   Месото!!!

            Когато се роди…  Беше още крехко, Месо! Нямаше представа, какво го очаква. Някъде там на запад, а и на изток някои вече точеха лигите си за него. Изкушаващо крехко, все пак!... Месо годно за консумация; Месо, което не подозираше, че го продават; Месо удобно местено от маса на маса, от ъгъл в ъгъла…

      Сурово Месо още необработено, достатъчно. Не осъзнаващо простата истина. Истината, че е годно за консумация носеща, хиляди долари. Долари, които командват; които носят зараза; които пръскат лепящата си слюнка, вечно алчни за власт.

   Време е, казват… Месото трябва да се усвои. От сурово в добре обработено. Месо сварено, изпържено, печено… И после, оставено да се развали…

Месо годно за изгаряне, заравяне… Без право на глас, без мнение. Удобно насочвано в една посока -безпрекословно подчинение.

   Големият куп е тук наблизо…. Цял свят в куп Месо. Нов Свят създаден с ограничение… Метър и половина в разстояние!...

ИЗБОРЪТ! В двата метра или екарисажа. Ваксинирано или без ваксина; с печат или с липсващ зелен сертификат…

Роди се, Месо! Беше тук! Беше! Вече почти го няма…

Срокът му на годност изтича… Усвоеното вече се скапва…

Пушечно Месо!

Отстреляно с една цел. Власт и подчинение!

Унижението е пълно. Местенето от ляво вдясно, от ъгъл в ъгъла, ; от истина към лъжа се разширява на запад, а и на изток е пуснало отровните си корени.

А месото? То не осъзнава ставащото. То се подчинява. Месото има само една цел. Не е никак сложна. Месото иска да оцелее.

Няма как да се случи това обаче. След като има наточени зъби, които в движение го разкъсват топло още с капки кръв падащи заедно с горчиви сълзи на майката Земя. Кръвта се стича…! Всички днес са обект на лов. Лов на пушечно Месо. Месо, което родено свободно вече е натикано и замразено във фризер. Фризер, който забранява мисленето. Мисленето, че преди да стане Месо е било, човек. Човек превърнат в дивеч годен за обстрел.

Месото е местено според обстоятелствата с една единствена забрана…. Забраната да се определя като ЧОВЕК!!!

В.Софин     28.10.2021год.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар