петък, 19 май 2017 г.

Плюнка!


      Внезапно обзета от не обикновени чувства слюнката в устата настръхна. Събрала се достатъчно обидена, изхвръкна блажено на въздух. Прелетя, преметна се засегната и се лепна за ревера по-изгладения костюм.

   Заловен неподготвен мъжът или по-точно ръцете му, които държаха букет ароматни теменужки реагираха буйно.  Цветенцата, сини горски очи, се разпиляха навсякъде по-улицата.

  Не успял в начинанието си мъжът трепна гузно. Беше мислил, какво да подари на любовницата, която в този миг се усмихваше не притеснено насреща му.

  Следен достатъчно дълго от не вярващата на очите, негова съпруга, той почувства, или по-точно изгладения костюм усети поражението, което плюнката нанесе на сърцето му, което навярно до сега, мислеше, че е от лед.

   Мъжът премигна уплашен. Любовницата, която до скоро му се усмихваше в лицето за негов късмет плю долу пред него и си тръгна спонтанно обидена.

   Съпругата му, милата и тя пое пътя си без думи.

Учуден остана единствено засегнат от плюнката, не мъжът, който продължи развеселен към парламента, където работеше, а костюмът несвикнал на възникнали с чувство предизвикани, дамски обноски!
В.СОФИН  

Няма коментари:

Публикуване на коментар