неделя, 23 ноември 2014 г.

Защо, "пчелите"оцеляват трудно в обществото ни!?



В създадената демократична атмосфера у нас се родиха, необезпокоявано: „дървояди”, „къртици”, „стършели”, безжалостни „оси” и разбира се „търтеи”! Последните, няма как да не се появят, щом има „пчели”.  Те са тези, които се мъчат да оцелеят. Да но как? Като "медът" им с тревога , гледан, постоянно е краден от сръчно ровещи земята „къртици”. Въоръжени с тесли и ножове, те успешно приватизират реколтата на трудещите се „пчели”. При това почти безнаказано.
„Дървоядите!” Вечно, гладните и нетърпящи възражение „дървояди!” Бръмчащи с железни остри зъби,  изгълтаха без жалост гората. Не само я опоскаха! „Дървоядите” я обезлистиха, като за красота оставиха, отрязани на места високо стърчащи пънове. След погрома,  разхвърляни навсякъде сега стърчат клони и тънки пречупени върхове, които правят преминаването невъзможно. Това е останало от някогашните, красиво залесени и гледани от „пчелите” дървета. И докато „търтеите” в държавата се чудят на явлението, горите бавно и мъчително остават в историята.
Жужащи, добре организирани „стършели”, дебнат нищо неподозиращите „пчели” и отмъкват безнаказано, почти всичкия им, събран с труд „мед”. Докато те са навън, излезли от кошера на работа, бръмчащите крадци се наговарят, къде да опоскат всичко. Понякога дори и без организация, защото чисто и просто и те са гладни. „Търтеите” са завзели всичко. Власт, пари, храна и влияние. Влияние, което най много касае трудолюбивите „пчели”, които почти нямат право на глас.
„Осите” са тези, които с жилата си успяват да отстранят всеки опонент изникнал пред тях. Някои го правят, за да оцелеят, като убиват с цел да вземат и последния случайно останал „мед” в джоба на „пчелата”. Други целящи се по високо се борят за правото да бъдат  „търтеи”. Някои успяват, защото все пак съдебната система тихо и кротко спи. Разгръща се уверено само тогава, когато трябва да се осъди неволно престъпила закона „пчела”.  В цялата тази създадена изкуствено система единствено добрите правещи, благата насекоми, нямат право на оплакване. Понякога когато все пак имаха  те, бяха посрещани с усмивка от търтеите, които ги оставяха сами да се оправят в живота.  Това  не е така при другите. „Дървоядите”, „къртиците”, „осите” и „стършелите”, могат, искат и получават обезщетения за да може да продължат безчинствата си в кошерите на „пчелите.” „Търтеите”, които управляват страната са безсилни да се справят с получената обстановка, защото трябва да спазват правата на човека, като го интегрират в обществото на „пчелите.” Да но в условията на лъжлива демокрация, единствено интегрирани и за собствена изгода се оказват малцинствата на „дървоядите”, „къртиците”, „стършелите” и „осите”. Намерили свой подход за оцеляване, неспазващи закона, те са онези паразити, които утре, като опоскат докрай нещастната държава, ще прелитнат гладни в съседните страни, където естествено, няма да са очаровани от тях. Затова се знае, че всички помощи са за тях, вредителите. Почти всички, защото „търтеите” са тези, които казват, кой да диша и кой не. Все пак избор има! Умните и нетърпящи тежкото си положение „пчели” отдавна излетяха в чужбина, където създадоха нови кошери. Но всички не могат да го направят нали? Нужно е „пчелите” у нас, да се събудят от зимния си сън, който ги обезличава.  Всяка наша „пчела” знае, е дала нещо на света. Затова естествено има право на по добър живот, в който, да няма вредители, а хора, които се обичат. Въпросът е дали „търтеите” искат това!? И докога, ще имат търпение пчелите!?
В.СОФИН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар