понеделник, 16 февруари 2015 г.

Стотинките които плащат данъка в държавата ни



  Не разбирам служителите, защо се сърдят на гражданите, които желаят да платят данъците си в монети? Това имат хората- това дават. Банкноти откъде?
Притежателите на книжните пари стиснали ги здраво, не ги изпускат от ръцете си, защото просто за залепнали за тях. Затова, примирени от този факт, те съвсем съвестно плащат заплатите на работниците само в жълти стотинки.
Така, че данъчните служители, вместо да пръхтят като коне, които не са виждали скоро зоб, да се хващат, съвестно за работа! Вярно жълтите стотинки се броят трудно, но и хората с голям зор ги изкарват.
Някои споделят, че дребните пари нямали стойност. Лъжа!  Не случайно над  народното събрание се мъдри крилатата мисъл: „Съединението прави силата!”
Като се съберат усърдно жълти стотинки и станат няколко килограма, като нищо ще успеят да погасят данъците ви.
Банкнотите натрупани от прекалено съвестни хора, успешно дремят в касите на банките и хващат прах. Но видите ли, дребните монети все още са в обръщение. Те безскрупулно тормозят данъчните служители, като отнемат ценното им време за кафе и цигара. Да ама тия хора, дето  изкарват стотинките си с пот на челото, не се ли мъчат!? Лесно ли им е на тях?
На прага вече се задава монета от два лева.  Хора които вече са я пипали, твърдят,че била бяла на цвят. Да но мисля, че дори още не пусната, тя е вече пожълтяла, като остаряла дреха. Обезценила се е, като живота на обикновения български гражданин, който съвестно внася данък на държавата.
Така че, господа служители бройте стотинките останали по джобовете на хората и не се сърдете, защото никой не е виновен!  Не  трябва да забравяте, че се намирате в Абсурдистан! Такива са правилата! Такова е положението! Няма мърдане!
В.СОФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар