четвъртък, 5 февруари 2015 г.

В търсене на любовта



Когато вие млади приятелю, сте навършили двадесет години се оглеждате наоколо и търсите перлата на живота си. Правите го не заради това, че сте суетен а разбирате, че вашето време е дошло. Благосклонно към вас, то дава избор да търсите вашата половинка с която рамо до рамо, ще борите бурните препятствия на живота.
Ако сте надарен с изкусително чене, тогава вие, като истински талантлив артист ще смайвате нежната половина на човечеството с вицове, дори измислени интересни истории. Благодарение на тях, съвсем лесно ще впечатлявате дамите и "свалката" за вас ще бъде повече от сигурна. Тогава като избран късметлия, се впускате безразсъдно в реката на любовта. Едно обаче не сте преценил. Плъзнат по течението на живота в кожата на изкусителен плейбой забравяте, че времето минава, а вие остарявате.
И точно тогава внезапно във вас просветва идеята, че всички ваши приятели са вече женени и имат деца, които ще продължат уверено делото им, а вие не сте. Целия свят заедно по двойки, а вие сам като отшелник. Вярно имали сте многобройни  мимолетни връзки, но винаги панически сте бягал. Понякога  дори нещата са стигали до брак. В ушите, вашите е прозвучавало предложение от впечатлена млада дама на която сте отказвал с усмивка на непоправим плейбой. Да но днес нещата изглеждат съвсем по друг начин. Вече минавате четиридесетте и вашата доскоро младежка привлекателна осанка неминуемо наедрява. Вие приятелю остарявате! В косата ви издайнически се промъкват бели косъмчета, които започват да смущават вашето равновесие. Взимате за момент мерки, като я боядисвате. Да но от това ваше действие, започвате да оплешивявате. Кой ще вземе чичко като вас? Вече сте с коремче, имате за беда и бръчки, които са се появили от разпуснатия ви до тогава живот.
Точно в този момент разбирате, че ченето ви което до скоро омайваше нежната половина на човечеството, вече днес не може да впечатли с нищо.
Ако побързате може би, все още имате късмет да ви забележат и да избегнете положението на вечния ерген. Лошото е че дамите и те тогава ви преценяват под лупа. Гледат какво положение заемате в обществото. Имате ли най-важното за тях пари, за които може да се грижите, защото – тя, Ева търси сигурност. Ако не сте сред тия успели хора, тогава вие приятелю сте обречен на безбрачие.
Въпреки всичко казано по горе, възможно е и да намерите половинка стига да не сте придирчив. Нали така се твърди, че за всяко гърне има и похлупак. Трябва само с упоритост да се търси, за да се открие.
Всеки сам кове щастието си! Нужен за успех е все пак и късмет.
За любовта трябва разбиране. Особено необходима е поне една усмивка, която да ви среща вечер, когато се връщате от работа. Сърце, което тупти в унисон с вашето; топлината на две прегръщащи снагата ви ръце; устни научени да докосват нежно; език който бълва и шепти в ушите, вълшебни думи от които естествено краката неминуемо се подкосяват. И не на последно място две хубави очи, които влюбено ви гледат.
Какво повече искате приятелю?
Света отново е в краката ви! Пак сте на върха! Ако не побързате магията, която обикаля около вас и смущава мислите ви, може да се изгуби и изчезне в сивата заобикаляща живота мъгла!
В.Софин

Няма коментари:

Публикуване на коментар